0
Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης, ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Κρίθηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο Π. Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.
Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.




Αναλυτικά οι διάλογοι:

- Ηλιόπουλος: Πείτε μου τι είναι προσβλητικό.

- Δραγασάκης: Σας παρακαλώ συνεχίστε με την ερώτησή σας αλλιώς θα εφαρμόσω τον Κανονισμό της Βουλής και θα σας στερήσω τον λόγο και θα σας αποβάλλω

- Ηλιόπουλος: Το Mr. Alexis είναι προσβλητικό;

- Δραγασάκης: Παρακαλώ τον κ. φρούραχο να έρθει στην αίθουσα, ή θα αναπτύξει ο κ. Ηλιόπουλος την ερώτηση του ή θα του στερήσω τον λόγο.

- Ηλιόπουλος : Τι είναι αυτά που λέτε. Φέρτε τον φρούραχο και όποιον θέλετε.

- Δραγασάκης: Δεν θα συμπεριφέρεστε στην Βουλή σαν συμμορία.

- Ηλιόπουλος Εσείς και το απόκομμά σας είναι συμμορία… Αντε βρε ξεφτιλισμένοι. Είστε ξεφτίλες. Αν θέλετε να παλέψετε για το Δημοκρατικό τόξο εμείς θα παλέψουμε για το Ελληνικό τόξο. Καθίστε κάτω κ Πρόεδρε

- Δραγασάκης: Σας αφαιρώ τον λόγο.

- Ηλιόπουλος: Αφαιρέστε ότι θέλετε. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από την αίθουσα.

- Δραγασάκης: Να μην ακούγεται το μικρόφωνό του. Φύγετε για να μην σας διώξω με άλλο τρόπο αφου δεν σέβεστε τον Κανονισμό.

- Ηλιόπουλος: Θα αποδείξουμε ποσο ξεφτίλες είστε. Αλήτες!

- Δραγασάκης: Το προεδρείο επιβάλει την μομφή κατά του κ. Ηλιόπουλου και την αποβολή από την αίθουσα

Τελικά, ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την ΚΟ της Χρυσής Αυγής.



Δημοσίευση σχολίου